• goed omgeven

    goed omgeven

Milieuadvies

beleid en strategie

In de eerste plaats luisteren we naar u, onze klant. We leggen samen de doelstellingen vast die we in het milieudossier willen bereiken. Dit kader vormt de basis voor alle verdere initiatieven. Hoe ver we hierin gaan, van het respecteren van de wetgeving tot het behalen van een ISO-certificaat, hangt volledig van u af.

 

juridisch en technisch advies

Wij bieden u in alle milieucompartimenten (water, boden, lucht, afval, energie) zowel juridische als technische ondersteuning. Hiervoor beschikken we zelf over een grondige kennis van de milieuwetgeving en een uitgebreide technische kennis.

De juridische ondersteuning is van belang om de juiste keuzes te maken bij de exploitatie en verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Voorkomen is immers ook hier beter dan genezen. Maar ook in navolging van een optreden van milieu-inspectie bieden wij de nodige juridische ondersteuning.

Technisch milieuadvies is van belang bij het kiezen van de juiste productiemethodes of saneringstechnieken. We beschikken hiervoor niet alleen zelf over een grondige basiskennis, maar ook over een uitgebreid netwerk van specialisten en leveranciers. In functie van de concrete behoefte en de meest geschikte oplossing voor u, doen we een beroep op dit netwerk.

 

 

Administratie

De administratieve begeleiding van uw milieudossier zien wij ruimer dan het invullen van een aantal verplichte aangiftes. Om de externe rapportering vlotter te laten verlopen zorgen we in de eerste plaats voor een degelijke interne registratie en rapportering van de relevante informatie.

"Meten is weten", maar dat blijft dode letter als de meetresultaten niet op de juiste manier bijgehouden en geïnterpreteerd worden.

 

VERGUNNINGEN

De vergunning is een cruciaal instrument want ze bepaalt wat een bedrijf wel en niet mag doen en onder welke voorwaarden. Een goede vergunning kan u het leven een stuk makkelijker maken. Daarom is het belangrijk de aanvraag ervan op een degelijke manier voor te bereiden en de procedure op de juiste manier te begeleiden.

In nauw contact met de advies- en vergunningverlenende overheidsinstanties en eventuele andere betrokkenen (buren, medewerkers, ...) begeleiden we het vergunningsdossier tot na de aflevering van de vergunning.

We zorgen naderhand ook voor een correcte opvolging van de opgelegde voorwaarden.